Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče Turizem

O podjetju

Pozdravljeni na domačiji Lojtrnik!

Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče se nahaja v vasi Laže ob avtocesti Ljubljana – Koper (izvoz Senožeče, če prihajate iz koprske smeri, izvoz Razdrto iz ljubljanske smeri). Ko zapustite avtocesto, do naše domačije potrebujete le še 5 min.

Na robu doline med Nanosom in Vremščico stoji vas Laže, na koncu vasi pa Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče. Na skoraj 700 metrih nadmorske višine poleti lahko uživate v mirnem in hladnem zelenem okolju, pozimi pa v snežnih radostih.

 

Sanje so nas srečale v resničnosti

Sredi neokrnjene narave smo na koncu vasice Laže na sprehodu zagledali staro domačijo, ki je bila naprodaj. "Na konju smo,"smo si rekli. Že dolgo smo si namreč želeli zapustiti stresno mestno okolje in potrošniški način življenja. Hoteli smo živeti odgovorno, osvečeno do planeta ter etično in prijazno do ljudi in živali. Sanjali smo o domačiji, na kateri bomo živeli tradicionalno in hkrati sodobno: z vsako nogo v drugem stoletju.

Uresničitev sanj je vedno zahteven podvig

Tudi naš je bil. V celoti smo obnovili propadajočo kamnito hišo, v kateri so od prejšnjih lastnikov ostali le podkev ter stranici in žrd od voza lojtrnika. Domačini so nam povedali, da je bil prvi gospodar hiše furman. "Konji so bili torej od nekdaj pri hiši," smo bili zadovoljni. Tudi konji so bili del naših sanj. Sedaj imamo dva. Domačijo, po starem P'rta Krajnih, smo preimenovali v Domačijo Lojtrnik. Saj veste zakaj, kajne?

Živimo mirno in zadovoljno

Pridelujemo sadje in zelenjavo, delamo slastne marmelade, pečemo domači kruh in pijemo sosedovo mleko. Skrbimo za domače živali ( vsako leto jih imamo več ), sodelujemo pri vaških delovnih akcijah in družabnih srečanjih. 
Povezujemo se tudi s sorodnimi kmetijami doma in po svetu, spremljamo novosti na področju eko življenja, si izmenjujemo izkušnje in razvijamo programe osveščenega in zdravega kmečkega turizma. 

TURISTIČNA KMETIJA, APARTMAJI, DOMAČIJA LOJTRNIK, RAZDRTO, SENOŽEČE VAS VABI, DA JIH OBIŠČETE.

 

Ponudba in storitve

AKTIVNOSTI V OKOLICI

 

1. KOLESARSTVO
Kolesarskih poti v senci bukovih ali borovih gozdov je nešteto, od takih, primernih za otroke in amaterje, do pravih kolesarskih zagrizencev. Lahko se zapodite po asfaltu ali makadamu.

Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče 001

 

2. TEK, HOJA
Senožeti, gozdne poti, makadamske ceste,… ne pozabite na 700 metrov nadmorske višine, s senco vedno na voljo.

Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče 002

3. PLANINARJENJE
Pohodniki se na Vremščico ( 1027 m ) lahko odpravite kar izpred hiše. Do planote s pašniki boste v gosti senci bukovih gozdov hodili uro in pol, prav do vrha pa še dobre pol ure. Tudi na Nanos ( 1313 m ) se lahko odpravite peš, sicer pa do izhodiščne točke na Razdrtem z avtom pridete v 5 minutah. V bližini so še Slivnica ( 1114 m ), Kokoška ( 674 m ), Slavnik ( 1028 m ) in drugi hribi različnih težavnostnih stopenj.

Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče 003

4. ZIMSKE RADOSTI
Ker smo na 700 metrov nadmorske višine, nas pozimi velikokrat pobeli sneg. Sicer ne več v takih količinah kakor nekoč, ko ga je zapadlo tudi po meter ali dva, a za drsanje, sankanje, vožnjo z bobom, izdelavo snežakov in kepanje, so takrat pogoji idealni. Pašniki pa se v tem obdobju spremenijo v čudovite terene za tek na smučeh.

Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče 004

5. JAHANJE
Manjši otroci lahko jahajo ponija.

Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče 005

6. SPROSTITEV
V senci starih orehov na travniku pred apartmaji se lahko raztegnete na ležalnikih, medtem ko se bodo otroci zabavali na igralih. Na žaru si lahko pripravite okusen obrok ter v miru uživate na svežem zraku.

Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče 006

7. DOMAČE ŽIVALI

 • Poni - Tuba
 • Shetlandski poni – Metuljček
 • Dva psička in muca
 • Koze, ovce in govedo si lahko ogledate na okoliških pašnikih

Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče 007

8. KULINARIKA
Kras in Vipavska dolina sta znana po dobri hrani in še boljši kapljici. Vseh dobrih domačih gostiln in vinskih cest v času bivanja pri nas ne boste mogli preizkusiti.

Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče 008

Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče

Ponudba

Apartmaji in prenočišča


Hiša v kateri so apartmaji, se nahaja na koncu vasi, v dolini s katere je pogled na Vremščico z ene in Nanos z druge strani. Pred vhodom se nahaja travnik z igrali, mizami, klopmi in žarom. Na željo vam ...Ogled ponudbe

Jahanje za otroke


Jahanje za otroke do 8 let.

Ogled ponudbe

Izletniške točke


V okolici si lahko ogledate:

Rudnik Živega srebra Idrija Klavže, slovenske piramide Vipavska dolina Tehnični muzej Bistra Predjamski grad Vojkova koča na Nanosu Postojnska jama ...
Ogled ponudbe

Cenik


Cena apartmaja na dan znaša 50,00 € na dan za 2 osebi ter vključuje DDV po stopnji 9,5% in 2 X turistično takso

1. DOPLAČILA: 

...
Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Domačija Lojtrnik, Apartmaji, Razdrto, Senožeče
 • Polno ime APARTMAJI TURIST-DOMAČIJA LOJTRNIK, turistične storitve, d.o.o.
 • Davčna številka SI 67004725 SISI 67004725
 • Matična številka 5520614000
 • Davčni zavezanec Da

Odpiralni čas

 • Pon. - pet.:
 • Sobota:
 • Nedelja: