Turistična kmetija, dolenjska Kmetijske dejavnosti

O podjetju

Korenine Kmetije Karlovček, DOLENJSKA segajo v leto 1800. Ime kmetije izhaja iz domačega imena nekdanje kmetije Zalokar, ki je bila tako poimenovana po področju, kjer se nahaja. Na začetku smo se na kmetiji ukvarjali predvsem z živinorejo in pridelavo mleka, do leta 1941 pa smo imeli tudi gostilno. Kasneje smo se preusmerili v sadjarstvo in vinogradništvo, kot spremljevalno dejavnost oziroma hobi pa se ukvarjamo tudi s kasaškim športom. 
Kmetija dolenjska regija, danes obsega 40 ha sadovnjakov in 7 ha vinogradov, pohvali pa se lahko s proizvodi kot so vino cviček PTP, modra frankinja, 100 % jabolčni sok, jabolčni kis in korenčkov sok. Vsi pridelki so pridelani v skladu s pravili kontrolirane integrirane pridelave.Za obiranje jabolk uporabljamo profesionalni obiralni stroj južnotirolske firme Zucal, naša kmetija pa je tudi generalni zastopnik znamke Zucal za Slovenijo. 

Cviček pridelujemo v okolici Šentjerneja na Pleterskem hribu in Drči, okolici Krškega, na Trški gori in na Vinjem vrhu. Je prvovrsten cviček, ki prepriča še tako zahtevnega pivca in vsako leto prejme odlične ocene na vinskih ocenjevanjih. Kmetija Karlovček je članica Konzorcija Cviček in vrhunski domači proizvod trži pod blagovno znamko Dobrote s kmetije.

Ponudba in storitve

Polnjenje jabolčnega soka:

Na kmetiji Karlovček pridelujemo 100 % naraven jabolčni sok in vam lahko ponudimo polnjenje jabolčnega soka, ki ga zagotavljamo s pomočjo profesionalnega stroja za polnjenje. K nam lahko pripeljete lastna jabolka, ki jih stisnemo in pridelamo 100 % naraven jabolčni sok ali pa kupite sok iz naših jabolk, ki vas bo navdušil z ravno prav sladkim okusom, omamnim vonjem in čudovito bistro barvo.

Jabolčni sok stiskamo iz različnih sort domačih jabolk integrirane pridelave, za polnjenje pa uporabljamo profesionalno aparaturo in ga brez kakršnih koli dodatkov polnimo v 1 l steklenice ter ostalo priročno embalažo, ki vam bo zagotovila dolgotrajno uporabo.

V jesenskem času je pri nas mogoče dobiti tudi jabolčni sok v rinfuzi, torej popolnoma svež jabolčni sok, ki ga lahko za večjo obstojnost sami prekuhate, ustekleničite ali ga hranite v inox posodi. Iz tako pridelanega soka lahko pripravite tudi odličen jabolčnik (jabolčno vino) ali jabolčni kis.

 

Storitve s strojno mehanizacijo:

Zagotavljamo vam širok spekter storitev, ki jih opravljamo z napredno strojno mehanizacijo in vam olajšamo delo v sadovnjaku ali vinogradu.

Tovrstne storitve obsegajo:

  • mulčenje dreves v sadovnjaku (premer debel do 20 cm),
  • vršičkanje in defoliacija v vinogradu,
  • obiranje jabolk z obiralnim strojem.

 

Obiralni stroji:

Na kmetiji Karlovček uporabljamo sodobno tehnologijo in obiralne stroje, ki nam pomagajo optimizirati proizvodnjo. Za obiranje jabolk uporabljamo profesionalni obiralni stroj južnotirolske firme Zucal, ki omogoča hitro obiranje brez poškodovanja sadu in dreves. Poleg tega je mogoče stroj uporabljati tudi kot dvižno ploščad za dela na višini v sadovnjaku (rez, dela na protitočni mreži, …).

S tovrstnim profesionalnim strojem lahko oberemo do 2 tone jabolk na uro (s sodelovanjem 6 ljudi). Zaradi napredne tehnologije je tudi zelo ekonomičen in ob majhni porabi goriva omogoča velike izkoristke.

Naša kmetija je postala tudi generalni zastopnik znamke Zucal za Slovenijo. Za več informacij o obiralnih strojih ste vabljeni, da nas kontaktirate preko elektronske pošte oziroma pokličete.

Več o strojih: www.meccanicazucal.com

Turistična kmetija, dolenjska

Ponudba

Vinogradništvo


Vinogradništvo je ena izmed glavnih dejavnosti kmetije Karlovček in prizadevamo si za proizvodnjo vrhunske žlahtne kapljice različnih sort. Na 7 ha vinogradov na sončnih pobočjih Trške gore, Vinjega vrha...Ogled ponudbe

Vinska klet


V naši moderno opremljeni vinski kleti pridelujemo vina različnih sort in s trudom, trdim delom in ljubeznijo vsako leto pridelamo žlahtno kapljico, ki razveseljuje daleč naokrog. Po skrbni trgatvi in izboru na...Ogled ponudbe

Sadjarstvo


Pomembna usmeritev kmetije Karlovček je tudi sadjarstvo (v lasti in najemu imamo 40 ha sadovnjakov) in vsi naši pridelki so pridelani v skladu s pravili kontrolirane integrirane pridelave (IPS), zato se lahko p...Ogled ponudbe

Degustacija


V prijetnem okrilju kmetije Karlovček ste vabljeni na nepozabno razvajanje in degustacijo hišnih vin različnih sort. Gostoljubno vas bomo sprejeli in popeljali na ogled kmetije ter vinske kleti, seznanili vas b...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Turistična kmetija, dolenjska

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Turistična kmetija, dolenjska
  • Polno ime KARLOVČEK kmetijstvo in storitve d.o.o.
  • Davčna številka 15051072 SI15051072
  • Matična številka 2156881000
  • Davčni zavezanec Da