Stropne luči IQLSHOP – IQLIGHTING d.o.o. Spletne trgovine

O podjetju

Stropne luči IQLSHOP – IQLIGHTING d.o.o.

Notranje in zunanje stropne luči za uporabo v industriji, bivalnih in poslovnih prostorih.

Smo ustvarjalci svetlobe. Kreiramo vizualne svetlobne podobe in ustvarjamo ambiente. Tudi za najzahtevnejše.

Stropne luči, ki jih izberemo za svoj dom, bistveno pripomorejo k izgledu, stilu in počutju v posameznih notranjih prostorih. Čeprav se marsikomu nemara ne zdijo tako zelo pomemben element, pa se z osvetlitvijo bivalnih prostorov in izbiro svetil ukvarja cela veja notranjega oblikovanja, ki je to področje izpilila skoraj do popolnosti. Žal se tudi danes prepogosto dogaja, da ljudje luči izberejo na hitro in predvsem z ozirom na ceno, spregledajo pa njihov funkcionalni in estetski vidik. Pri funkcionalnem nam to postane hitro jasno, ko svetilko začnemo uporabljati. Svetilo je lahko bodisi preveč močna za nek prostor, bodisi je prostor pod-osvetljen, lahko je prenizka za določeno višino stropa, ali pa se je ne da prilagoditi uporabi, kot smo si zamislili. Skratka, izbiri svetil se žal prepogosto še vedno namenja premalo pozornosti in časa. Razlog za to je pogosto ta, da luči običajno nakupujemo nazadnje, ko smo glavnino svojega doma že opremili. To pomeni, da imamo na razpolago manj denarja, s tem pa se zoži tudi izbira.

Kakšna luči izbrati za posamezen prostor?

Luči za dnevno sobo

Dnevna soba je osrednji prostor za druženje, v njem preživimo tudi največ časa. V tem prostoru bivamo, beremo, se zabavamo, gledamo televizijo, itd. V dnevni sobi naj bi zato imeli več svetil, ki so namensko postavljena glede na njihovo rabo. Dobro je, če so osvetljeni 3 koti od 4, pri čemer naj bo eno izmed svetil usmerjeno v nek objekt v dnevni sobi (npr. v kip, rožo, umetnino, sliko). Ena svetilka naj bo namenjena branju – tu potrebujete svetilko z usmerjeno svetlobo. Ena stropna luč pa mora zagotavljati splošno razsvetljavo prostora. Najbolje je kombinirati stoječe, zidne in stropne svetilke.

Luči za kuhinjo in jedilnico

V jedilnici je najbolje namestiti viseče stropne luči, ki naj bo nameščeno direktno nad sredino mize. Med mizo in svetilom naj bo med 60 in 80 cm razdalje.  Kuhinja mora biti premišljeno osvetljena, saj v njej preživimo precej časa. Tukaj so v ospredju stropne luči, katere naj dopolnjujejo Luči, s katerimi lahko dobro osvetlimo delovne površine. Za tovrstno osvetlitev se priporoča uporaba LED stropne luči.

Luči za spalnico

Spalnica je intimen prostor, zato ni priporočljivo, da vanjo nameščamo močne luči. Namesto tega so dovolj stropne luči ali eno viseče svetilo, ki zagotavlja dovolj svetlobe, da lahko v spalnici opravimo vsakodnevna opravila (oblačenje, pospravljanje, itd.). Če niste ljubitelj stropnih luči, potem jo v spalnici z lahkoto nadomesti stoječa ali stenska luč. Za ustvarjanje prijetnega ambienta je odlična rešitev stenska luč, s katero ne motimo druge osebe, ki leži v postelji. Pri stenski luči se namreč osvetli le stena spalnice. V spalnici ne sme manjkati niti nočna svetilka – običajno se priporoča namizna, lahko pa se odločite tudi za stensko, namenjena pa je usmerjeni osvetlitvi pri branju v postelji. S temi nočnimi svetilkami se lahko ustvarja zelo prijeten ambient. Poleg tega se lahko odločite tudi za LED svetlobne trakove, ki se jih montira pod, nad ali za pohištvo.

Luči za kopalnico

V kopalnici moramo pri izbiri luči poiskati ravnovesje med dovolj močno svetlobo za ličenje in ostala jutranja opravila ter intimno svetlobo za sproščanje ob večerih. Pomembna je zlasti osvetlitev ogledala nad umivalnikom, pri čemer mora biti osvetlitev razpršena iz obeh smeri in iz vrha. Na ta način poskrbimo za to, da je obraz enakomerno razsvetljen in brez senc. Poleg tega je v kopalnici potrebno poskrbeti tudi za osnovno osvetlitev, ki naj ne bo premočna in je primerna tudi za večerno sproščanje v kadi.

 

Preverite našo ponudbo!

Stropne luči IQLSHOP – IQLIGHTING d.o.o.

Ponudba

VISEČE LUČI


Viseče luči so primerne predvsem za prostore, kjer strop ni prav nizek.

Ogled ponudbe

PLAFONJERE


Stropne luči ali plafonjere, so svetila s katerimi lahko opremimo največ prostorov. Stropne luči se odlično vklopijo v prostore kot so kopalnice, hodniki, …

Ogled ponudbe

REFLEKTORSKE LUČI


Reflektorska stropna svetila so svetila, ki se pritrdijo na strop in svetijo z usmerjeno svetlobo v željeni konec prostora.

Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Stropne luči IQLSHOP – IQLIGHTING d.o.o.

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Stropne luči IQLSHOP – IQLIGHTING d.o.o.
  • Polno ime LIGHTING d.o.o.
  • Davčna številka 10778985 SI10778985
  • Matična številka 5753287000
  • Davčni zavezanec Ne