Tolmačenje, prevajanje, Maribor Izobraževanje

O podjetju

Tolmačenje, prevajanje, Maribor

PRELEST, prevajanje in izobraževanje d.o.o. je prevajalska agencija, ki je pravi naslov za vse, ki potrebujejo kakovostno tolmačenje, prevajanje in jezikovno izobraževanje. S sedežem v Slovenski Bistrici, nedaleč od Maribora je na razpolago strankam iz celotne Slovenije. Na področju tolmačenja, prevajanja in izobraževanja imajo več kot 15–letne izkušnje. Z njimi sodeluje preko 100 visoko usposobljenih prevajalcev in profesorjev. Prevajajo iz slovenščine v vse tuje jezike in iz tujih jezikov v tuje jezike. Prevajajo teme iz različnih strokovnih področij, kot so ekonomija, pravo, zdravstvo, farmacija, tehnika... Nudijo sodno overjene prevode dokumentov. Poleg tega tudi vodijo tečaje angleščine, nemščine, francoščine, italijanščine, ruščine in španščine.

Cilji, poslanstvo in vizija

Njihov temeljni cilj je zadovoljevanje potreb strank s popolnimi in kakovostnimi prevajalskimi storitvami in ohranitev vodilnega položaja na področju prevajalskih storitev. Njihovo poslanstvo je širjenje jezikovnih znanj svojih strank za uspeh v poslovnem svetu. Njihova vizija je ostati vodilno podjetje v segmentu prevajanja in razširitev svoje dejavnosti na sosednje države.

Prevajalci

Na razpolago imajo velik izbor pogodbenih prevajalcev. Vsi so univerzitetno izobraženi, nekateri celo prevajajo v dva ali tri jezike. Imajo najmanj 5 let izkušenj s prevajanjem strokovnih besedil, so vešči z delom z računalnikom in prevode opravljajo s prevajalskim orodjem. Vsak prevajalec je prevedel vsaj 100.000 besed, ima vsaj dve priporočili za predhodne projekte, je primerno tehnično opremljen in ima prevajalske izkušnje za določeno področje (bančništvo, medicina, strojništvo, gradbeništvo, ...) Za visoko kvaliteto prevodov skrbijo lektorji, ki so naravni govorci, ob tesnem sodelovanju s prevajalci.

Prevodi

Visoko stopnjo kakovosti prevodov dosežejo s skrbno izbiro prevajalske ekipe prevajalcev in lektorjev, ki so vzpostavili dolgoletno tesno sodelovanje in so specializirani za določeno področje.

Besedila strank sprejemajo v katerikoli obliki, s pomočjo modernih komunikacij pa sodelujejo z naravnimi govorci iz različnih držav, za izdelavo kakovostnih prevodov v izbran tuj jezik.

Tolmačenje oziroma simultano prevajanje

Na konferencah, seminarjih, mednarodnih konferencah in drugih dogodkih z večjezično udeležbo poskrbijo za simultano tolmačenje. Pri tolmačenju sta potrebna dva prevajalca, ki izmenično prevajata. V svojo ponudbo vključujejo celovito tehnično oskrbo, ki vključuje ozvočenje, kabino, slušalke za udeležence in tehnika. Konsekutivno tolmačenje je ustno prevajanje, ki poteka brez opreme, običajno v manjši skupini ljudi. Pogosto se potrebuje na poslovnih razgovorih in pogajanjih s tujimi poslovnimi partnerji, pri odvetnikih in porokah, kjer vam ponujajo storitve sodno zapriseženega tolmača.

Ponudba in storitve

Cenik prevodov prevajalske agencije PRELEST d.o.o.:

Prevod

Navadni pisni prevod (cena za 1 stran)

Zelo zahteven prevod (cena za 1 stran)

Sodno overjeno (cena za 1 stran)

Iz hrvaščine, srbščine, bosanščine v slovenščino

16,00€

19,00€

25,00€

Iz slovenščine v hrvaščino, srbščino, bosanščino

18,00€

20,00€

30,00€

Iz angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine v slovenščino

 19,00€

22,76€

30,00

Iz slovenščine v angleščino, nemščino, italijanščino, francoščino

20,00€

26,26€

 35,00€

Iz drugih jezikov EU v slovenščino

25,00€

27,00€

37,00€

Iz slovenščine v druge jezike EU

27,00€

30,00€

 40,00€

Vse cene so izražene brez DDV. Pri nujnih prevodih zaračunamo dodatek za nujnost v višini 30%. Ena stran prevoda je 1.500 znakov brez presledkov.

Tolmačenje, prevajanje, Maribor

Ponudba

Tolmačenje


Pri večji količini besedila in/ali daljšim rokom za izvedbo se lahko dogovorimo za dodatni popust.

Cena: 85,00 EUR/1 ura

Ogled ponudbe

Lektoriraje


Lektoriraje slovenščina

Cena: 5,00 EUR/1 stran

Lektoriranje tujega jezika

Cena: 7,40 EUR/1 stran

Ogled ponudbe

Sodni tolmači - prevajalci in sodno overjeni prevodi


Prelest - agencija za prevajanje vam bo v sodelovanju z visoko usposobljenimi sodnimi tolmači pomagala prevesti in overiti vaše dokumente v najkrajšem možnem času. Sodni tolmač na podlagi svoje izjave, p...Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Tolmačenje, prevajanje, Maribor

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Tolmačenje, prevajanje, Maribor
  • Polno ime PRELEST, prevajanje in izobraževanje, d.o.o.
  • Davčna številka 17619637 SI17619637
  • Matična številka 3855694000
  • Davčni zavezanec Da