Zavod Marianum, Veržej Izobraževanje

O podjetju

  • Duhovna ponudba za mlade

Če našo hišo kaj še posebej zaznamuje, sta to ritem in utrip mladosti, saj ogromno mladih prihaja k nam in se tukaj ustvarjalno vključejejo v statve svojih programov in prireditev.

Bivalni prostori za mlade so v izvirno obnovljenih mansardah starega podstrešja. Ob potrebnih sanitarnih prostorih je tam na razpolago nad 30 ležišč, poleg tega pa še prostori za skupno delo in delavnice.

Še zlasti za mlade je dobrodošla hišna igralnica, saj je velikokrat potrebno "pregrete" možgane nekoliko sprostiti in ohladiti na priljubljenih igralih.

V našo hišo prihajajo najrazličnejše skupine mladih od ministrantov, birmancev, animatorjev, pevcev ...

S skupino vedno pride njihov voditelj z animatorji, ki mu pomagajo pri izvedbi programa.

  • Duhovna ponudba za odrasle

..." lepa in sodobno obnovljena stavba Marijanišča ne sameva; polna je življenja in dogajanja. Zaznamuje jo ritem in utrip mladosti, ki ga prežema zdrava in pristna duhovnost, ter občutek domačnosti in sprejetosti" ... ste izvedeli iz zgodovine Marijanišča.

Mnoge skupine, ki iščejo primerne prostore za svoja srečanja, bodisi duhovne ali zgolj strokovne narave, se odločajo za našo hišo in to ne brez razlogov. Penzionski del vam namreč nudi na razpolago 26 sob (dvo ali več posteljnih), hkrati pa sta za srečanja in skupno delo na razpolago 2 lepi rotundasti dvorani (za 30 do 50 oseb) seminarsko opremljeni, kjer boste lahko izvajali svoje programe. Za večje prireditve imamo multimedijsko dvorano s 120 sedeži.

Kuhinja vas bo razvajala z okusno in zdravo hrano, ter s prleškimi in prekmurskimi dobrotami poskrbela za vaše dobro počutje. K okusni hrani se bodo lepo podala tudi  naša izvrstna hišna vina. 

V obsežnih kletnih prostorih je hišna igralnica z številnimi igrali, kjer se boste lahko razvedrili, sprostili in doživljali prijetno druženje s prijatelji. V tišini hišne kapele boste lahko našli svoj mir in se notranje obogatili.

Zanimiva in lepa okolica vam nudi obilo možnosti za izlete, šport in rekreacijo.
V neposredni bližini so terme Banovci in Mala Nedelja, kjer si lahko privoščite nadvse prijetno kopanje v bazenih s termalno ali navadno vodo.

Vse to so nujni pogoji za dobre in kvalitetne duhovne programe, saj so že stari Rimljani bili prepričani: "Mens sana in corpore sano!" Zdrav duh v zdravem telesu.

  • SMC Veržej

Salezijanski mladinski center (SMC) Veržej je po vzoru že obstoječih SMC-jev bil kot društvo ustanovljen 10. 1. 2004. Prostore mu nudi zavetje naše skupne velike zgradbe - Marijanišče, ki s svojim dvoriščem kar vabi mlade k sebi. V naših prostorih se družimo, pripravljamo razne programe, se igramo, prepevamo, molimo.

Programi, ki jih izvajamo in pri katerih sodelujemo, so: Luč miru iz Betlehema, Mladinske jaslice, Pevski vikend, Praznični, zimski in poletni oratorij, Srečanje družin prvoobhajancev, Božičnica, Božični obisk Doma Lukavci, Duhovne vaje za ministrante, in še in še. Predvsem se pa animatorji med seboj družimo in pri tem zabavamo.

Zakaj biti animator? Animatorstvo ti pomaga pri tem, da lahko sam prispevaš k boljši skupnosti, s tem pomagaš otrokom, jih vidiš nasmejane, ter da tudi sam sebe izoblikuješ k bojšemu jazu. Animatorsto mi pomeni zelo veliko, otroci s katerimi se igramo, ustvarjamo, ko jih vidim nasmejane, ker smo jim polepšali dan; to je neprecenljivo. (Monika Pušenjak)

Z animatorstvom sem se srečal ob koncu srednje šole. Takrat smo tudi leta 1998 prvič organizirali poletni oratorij v Veržeju. Iz mladinske skupine Mladi mladim se je ob različnih aktivnostih rojevalo društvo SMC Veržej. Druženje s sovrstniki, motivirati in koristno zaposliti otroke, duhovna in osebnostna rast, izkušnje, ki jih pridobivaš ... le nekaj neprecenljivih stvari, ki ti jih daje delo v takšnih organizacijah. Izkušnja, ki jo privoščim vsakemu mlademu. (Ivan Kuhar)

Delo z otroki počasi zamenjujem za delo z mladimi – animatorji. Veliko stvari je še neznanka, velik izziv, a kljub temu je čudovito! Delati z mladimi in delati za mlade je postalo moj življenjski slog. Pri različnih društvih in na projektih sem bila prostovoljka, a z animatorstvom se ne more nič primerjati. (Suzana Puhar)

Mir. Smeh. Mladost. Skrivnost. Mentorstvo. Cerkev. Sanje. Mravljice. Sonce. Morje. Skupnost. Molitev. Celota. Medsebojno spoštovanje. Sreča. Milost. Skromnost. Center. Svoboda. Svet. Moč. Svetovanje. Majhnost. Sočutnost. Misel. Sožitje. Coca-cola. Maša. Spomini. Marljivost. Cesta. Sladoled. Modrost. Cenjenost. Sprejetost. Vse to je SMC Veržej. Pridi in se nam pridruži!

Zavod Marianum, Veržej

Ponudba

Penzion Mavrica


Penzion nudi 26 sob z dvema, tremi in več ležišči. Za boljše počutje družin, so v nekaterih sobah tudi čajne kuhinje, urejene za zadovoljitev osnovnih potreb najmanjših članov, pa tudi starej&scar...Ogled ponudbe

Center DUO


Načrtujete izlet v Pomurje? Zagotovo ne morete mimo nas! Organiziranim skupinam ponujamo ogled Rokodelskega centra, ki zajema ogled staroslovanske zemljanke in sodobnih zemljank, trenutne razstave v Puščenjakov...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Zavod Marianum, Veržej

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Zavod Marianum, Veržej
  • Polno ime ZAVOD MARIANUM ZA VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNO, SOCIALNO, KULTURNO IN VERSKO DEJAVNOST VERŽEJ
  • Davčna številka 16721560 SI16721560
  • Matična številka 2167999000
  • Davčni zavezanec Da