Krušne peči Fujan Obrt in storitve

O podjetju

Krušne peči Fujan

Krušne peči Fujan so slovenske izdelave in porekla s 150 letno tradicijo!

Kamini Fujan • Pečarstvo Fujan je danes že uveljavljeno ime. Dolgoletno ime družinskega podjetja iz Vodic z bogato 150 letno tradicijo. Ukvarjamo se z ročnim izdelovanjem pečnic za izdelavo vseh vrst peči in kaminov. Dolgoletna tradicija izdelovanja peči in kaminov sega vse od leta 1867.

Naši izdelki so plod dolgoletnega razvoja, izkušenj in spremljanja najnovejših trendov. Lahko pohvalimo s kar 150 let dolgo tradicijo. V tem času smo razvili bogato paleto izkušenj.

Osnovna surovina je glina iz Komende, ki ima že dolgoletno tradicijo pečarstva na slovenskem. V naši delavnici jo mojstri s posebnim postopkom prečistijo, obdelajo ter jo s skrbno ljubeznijo, tradicijo in znanjem obogatijo.

Pečarstvo Fujan le preverjeno najboljše in najkvalitetnejše materiale za izdelavo kaminov in peči. Kamini Fujan slovimo po uporabi le najbolši in najkvalitetnješih materialov za izdelavo kaminov in peči.

Nudimo izdelovanje modernih kaminov, lončenih peči, sedežnih, ležalnih kaminov, toplozračnih peči, krušnih peči, ... Izdelki Kamini Fujan niso tipski, zato se vsakemu izdelku intenzivno posvetimo.

Osnovna usmeritev je, da zagotavljamo kvalitetno izdelavo po željah in potrebah kupca. Ustvarjamo z navdihom, željo po inovativnosti in iskanju novih rešitev.

Naši odnosi temeljijo na medsebojnem zaupanju in spoštovanju.

Krušne peči Fujan 100

Krušne peči ali kmečke peči so včasih predstavljale srce vsakega kmečkega doma, saj so bile središče hiše. V peči se je kuhalo, peklo, na njej se je sušilo sadje, predstavljala pa je tudi edini vir ogrevanja. Skozi čas je ostala skoraj nespremenjena, le da smo ji v sedanjem času pridali kanček sodobnosti, …

Po obliki imajo krušne peči kar nekaj možnosti. Lahko je kvadratna, pravokotna, okrogla, ovalna, … Vrhnji del je lahko zaključen ravno, s tem pridobimo več ležalne površine. Lahko je z zapečkom. Včasih, ko je peč predstavljala edini vir ogrevanja v hiši, so bile peči pozidane večinoma z zapečkom. S tem se je pridobilo več grelne površine..

Kurišče krušne peči se običajno izvede iz sosednjega prostora (kuhinje, hodnika, …), lahko pa se naredi tudi iz prostora. Pozidava kurišča se izdela iz posebnega (pečarskega) šamota, kateri ima sposobnost velike akumulacije toplote. Ker je krušna peč namenjena tudi peki kruha, se dno peči obloži s posebno šamotno opeko.
Posebnost krušne peči so tudi dvojna vratica – notranja in zunanja. Lahko so jeklena, kovana, gladka ali okrašena.

Krušne peči Fujan 101Zunanjost krušne peči je prepuščena domišljiji posameznika, saj lahko izbiramo med različnimi pečnicami, zaključimo lahko s pečarskim ometom ali pa kombiniramo oboje.

Pečnice so lahko tipično slovenske, reliefne, v sedanjem času pa predvsem moderne oblike. Tudi izbira barve je velik dejavnik pri izgradnji peči, saj mora biti usklajena z ostalo opremo v prostoru.

Krušna peč potrebuje malo več časa , da se segreje, nato pa prijetno toploto dolgo časa oddaja v prostor. Zaradi svoje gradnje prijetno sevajo toploto v prostor. Pri tem ni kroženja zraka v prostoru in s tem se ne dviguje prah ter drobni delci, ki so neprijetni za alergike. Največji izkoristek peči dosežemo, če jo kurimo 1x dnevno. S tem dobimo največji izkoristek , ob majhni porabi drv.

Ko združimo Vaše želje, zahteve in značilnosti vašega prostora, z našimi dolgoletnimi izkušnjami, postanejo naše peči srce Vašega doma.

Za več informacij si oglejte našo spletno stran! Dosegljivi smo vam preko kontaktnega obrazca, ali po telefonu! Ne odlašajte, pokličite nas še danes, TU SMO ZA VAS!

Ponudba in storitve

Nudimo izdelovanje:

 • modernih kaminov,
 • lončenih peči,
 • sedežnih in ležalnih kaminov,
 • toplozračnih peči,
 • krušnih peči, ...

Izdelki Kamini Fujan niso tipski, zato se vsakemu izdelku intenzivno posvetimo.

Zakaj izbrati prav nas? Zagotavljamo vam:

 • Slovenska izdelava
 • 150 letna tradicija
 • Slovenske surovine
 • Estetika in eleganca
 • Visok izkoristek gretja
 • Toplina v domu in srcu

Za več informacij si oglejte našo spletno stran! Dosegljivi smo vam preko kontaktnega obrazca, ali po telefonu! Ne odlašajte, pokličite nas še danes, TU SMO ZA VAS!

Krušne peči Fujan

Ponudba

Krušne peči


Krušne peči zaradi svoje gradnje prijetno sevajo toploto v prostor. Pri tem ni kroženja zraka v prostoru in s tem se ne dviguje prah ter drobni delci, ki so neprijetni za alergike. Največj...Ogled ponudbe

Toplozračne peči in kamini


Toplozračne peči in kamini so narejeni iz kaminskega vložka, z varovanimi steklenimi vratci, ki je lahko obzidan z različnim materialom. Ti kamini nam hitro ogrejejo prostor. 

Ogled ponudbe

Lončene peči


Lončene peči vam zaradi svoje značilne velike akumulacijske sposobnosti lahko ogrejejo velik del bivalnega prostora ob majhni porabi drv. Zgrajena je tako, da s kurjenjem 1 x dnevno vzdržuje...Ogled ponudbe

Kamini ogrevani na centralno kurjavo


Željo po kaminu vam lahko izpolnimo tudi, če v stanovanju ne morete izvesti dimnika. V tem primeru pridejo v poštev kamini ogrevani na centralno kurjavo ali elektro kabla, ki se ga vgradi v ležalni ali sed...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Krušne peči Fujan

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Krušne peči Fujan
 • Polno ime Pečarstvo Fujan - Boštjan Fujan s.p.
 • Davčna številka 10798064 SI10798064
 • Matična številka 1083155000
 • Davčni zavezanec Da