Lončene peči Fujan Obrt in storitve

O podjetju

Lončene peči Fujan

Lončene peči Fujan so slovenske izdelave in porekla s 150 letno tradicijo!

Kamini Fujan • Pečarstvo Fujan je danes že uveljavljeno ime. Dolgoletno ime družinskega podjetja iz Vodic z bogato 150 letno tradicijo. Ukvarjamo se z ročnim izdelovanjem pečnic za izdelavo vseh vrst peči in kaminov. Dolgoletna tradicija izdelovanja peči in kaminov sega vse od leta 1867.

Naši izdelki so plod dolgoletnega razvoja, izkušenj in spremljanja najnovejših trendov. Lahko pohvalimo s kar 150 let dolgo tradicijo. V tem času smo razvili bogato paleto izkušenj.

Osnovna surovina je glina iz Komende, ki ima že dolgoletno tradicijo pečarstva na slovenskem. V naši delavnici jo mojstri s posebnim postopkom prečistijo, obdelajo ter jo s skrbno ljubeznijo, tradicijo in znanjem obogatijo.

Pečarstvo Fujan le preverjeno najboljše in najkvalitetnejše materiale za izdelavo kaminov in peči. Kamini Fujan slovimo po uporabi le najbolši in najkvalitetnješih materialov za izdelavo kaminov in peči.

Nudimo izdelovanje modernih kaminov, lončenih peči, sedežnih, ležalnih kaminov, toplozračnih peči, krušnih peči, ... Izdelki Kamini Fujan niso tipski, zato se vsakemu izdelku intenzivno posvetimo.

Osnovna usmeritev je, da zagotavljamo kvalitetno izdelavo po željah in potrebah kupca. Ustvarjamo z navdihom, željo po inovativnosti in iskanju novih rešitev.

Naši odnosi temeljijo na medsebojnem zaupanju in spoštovanju.

Lončene peči Fujan 100

Lončen peči vam zaradi svoje značilne velike akumulacijske sposobnosti lahko ogrejejo velik del bivalnega prostora ob majhni porabi drv. Zgrajena je tako, da s kurjenjem 1 x dnevno vzdržujejo toploto preko celega dne. Kurišče lončene peči je zaprto, dimni plini pa na poti po dimnih kanalih obzidanih s šamotom skozi pečnice oddajajo toploto. Lončene peči Fujan 150 letna tradicija na področju lončenih peči!

Zunanjost lončene peči je prepuščena domišljiji posameznika, ter naših strokovnjakov, ki imajo pri tem že dolgoletne izkušnje in veliko idej. Pri tem pa se upošteva tehnične možnosti na mestu gradnje in same zamisli lončene peči.

Zelo pomembno je, da se lončene peči lepo podajo v vaš dom, ter da so barvno in oblikovno usklajene. Peči lahko s svojo obliko prostor zapolnijo ali pregradijo, ter vam tako na prijeten način ustvarijo domač videz in prijetno počutje. Zaradi svoje gradnje prijetno sevajo toploto v prostor. Pri tem ni velikega kroženja zraka v prostoru in s tem se ne dviguje prah ter drobni delci, ki so neprijetni za alergike. Ob tem pa zrak v bivalnem prostoru ni izsušen ali pregret.

Lončene peči Fujan 101

Pečnice za obod kamina izdelujemo sami, zato imamo pri tem veliko različnih možnosti. Lahko so klasične, rustikalne,unikatne ter v zadnjem času predvsem moderne,ravne linije pečnic. Tudi izbiri barve peči se stranka lahko prepusti domišljiji. Kurišče se lahko pozida v istem prostoru, v sosednjem ali celo v kleti. Vratica skozi katera se nalaga drva, so lahko s steklom ali pa brez. Odvisno od želje in potrebe posameznika. V kurišču pa lahko tudi kaj spečete, saj je pozidava kurišča podobna kot pri krušni peči in omogoča dolgo zadrževanje toplote.

Sodobne lončene peči lahko zaradi njene raznolikosti dejansko vgradimo v vsak prostor. Pri tem pa moramo paziti, da smo pri sami gradnji hiše oz. stanovanja pozorni na ustrezen dimnik, ter nujni dovod svežega zunanjega zraka za pravilno izgorevanje v kurišču. Za kurjenje v kaminih uporabljamo les listavcev, ki pa mora biti suh. Priporočljivo je, da ga pred uporabo vsaj dve leti skladiščimo v zračnem in suhem prostoru.

Za več informacij si oglejte našo spletno stran! Dosegljivi smo vam preko kontaktnega obrazca, ali po telefonu! Ne odlašajte, pokličite nas še danes, TU SMO ZA VAS!

Ponudba in storitve

Nudimo izdelovanje:

 • modernih kaminov,
 • lončenih peči,
 • sedežnih in ležalnih kaminov,
 • toplozračnih peči,
 • krušnih peči, ...

Izdelki Kamini Fujan niso tipski, zato se vsakemu izdelku intenzivno posvetimo.

Zakaj izbrati prav nas? Zagotavljamo vam:

 • Slovenska izdelava
 • 150 letna tradicija
 • Slovenske surovine
 • Estetika in eleganca
 • Visok izkoristek gretja
 • Toplina v domu in srcu

Za več informacij si oglejte našo spletno stran! Dosegljivi smo vam preko kontaktnega obrazca, ali po telefonu! Ne odlašajte, pokličite nas še danes, TU SMO ZA VAS!

Lončene peči Fujan

Ponudba

Lončene peči


Lončene peči vam zaradi svoje značilne velike akumulacijske sposobnosti lahko ogrejejo velik del bivalnega prostora ob majhni porabi drv. Zgrajena je tako, da s kurjenjem 1 x dnevno vzdržuje...Ogled ponudbe

Toplozračne peči in kamini


Toplozračne peči in kamini so narejeni iz kaminskega vložka, z varovanimi steklenimi vratci, ki je lahko obzidan z različnim materialom. Ti kamini nam hitro ogrejejo prostor. 

Ogled ponudbe

Krušne peči


Krušne peči zaradi svoje gradnje prijetno sevajo toploto v prostor. Pri tem ni kroženja zraka v prostoru in s tem se ne dviguje prah ter drobni delci, ki so neprijetni za alergike. Največj...Ogled ponudbe

Kamini ogrevani na centralno kurjavo


Željo po kaminu vam lahko izpolnimo tudi, če v stanovanju ne morete izvesti dimnika. V tem primeru pridejo v poštev kamini ogrevani na centralno kurjavo ali elektro kabla, ki se ga vgradi v ležalni ali sed...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Lončene peči Fujan

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Lončene peči Fujan
 • Polno ime Pečarstvo Fujan - Boštjan Fujan s.p.
 • Davčna številka 10798064 SI10798064
 • Matična številka 1083155000
 • Davčni zavezanec Da