Toplozračne peči in kamini Fujan Obrt in storitve

O podjetju

Toplozračne peči in kamini Fujan

Toplozračne peči in kamini Fujan so slovenske izdelave in porekla s 150 letno tradicijo!

Kamini Fujan • Pečarstvo Fujan je danes že uveljavljeno ime. Dolgoletno ime družinskega podjetja iz Vodic z bogato 150 letno tradicijo. Ukvarjamo se z ročnim izdelovanjem pečnic za izdelavo vseh vrst peči in kaminov. Dolgoletna tradicija izdelovanja peči in kaminov sega vse od leta 1867.

Naši izdelki so plod dolgoletnega razvoja, izkušenj in spremljanja najnovejših trendov. Lahko pohvalimo s kar 150 let dolgo tradicijo. V tem času smo razvili bogato paleto izkušenj.

Osnovna surovina je glina iz Komende, ki ima že dolgoletno tradicijo pečarstva na slovenskem. V naši delavnici jo mojstri s posebnim postopkom prečistijo, obdelajo ter jo s skrbno ljubeznijo, tradicijo in znanjem obogatijo.

Pečarstvo Fujan le preverjeno najboljše in najkvalitetnejše materiale za izdelavo kaminov in peči. Kamini Fujan slovimo po uporabi le najbolši in najkvalitetnješih materialov za izdelavo kaminov in peči.

Nudimo izdelovanje modernih kaminov, lončenih peči, sedežnih, ležalnih kaminov, toplozračnih peči, krušnih peči, ... Izdelki Kamini Fujan niso tipski, zato se vsakemu izdelku intenzivno posvetimo.

Osnovna usmeritev je, da zagotavljamo kvalitetno izdelavo po željah in potrebah kupca. Ustvarjamo z navdihom, željo po inovativnosti in iskanju novih rešitev.

Naši odnosi temeljijo na medsebojnem zaupanju in spoštovanju.

Toplozračne peči in kamini Fujan 100

Toplozračne peči in kamini so narejeni iz kaminskega vložka, z varovanimi steklenimi vratci, ki je lahko obzidan z različnim materialom.
Ti kamini nam hitro ogrejejo prostor. Nimajo velike akumulacijske sposobnosti, vendar nas očarajo s pogledom na prasketajoči ogenj, ob katerem se sprostimo. Imajo možnost ogrevanja več prostorov hkrati z ustrezno razporeditvijo toplozračnih rešetk.
Možna pa je tudi izvedba toplozračnega kamina z akumulacijsko sposobnostjo, ki je lahko v obliki sedišča, ležišča ali pa stolpa, … Ta del izvedbe se naredi s pozidavo kanalov iz šamotnega materiala.

Kamin je običajno umeščen v osrednji prostor, zato je pomembno, da deluje estetsko tudi v času, ko ni ogrevan. Lahko so izdelani zelo opazno, lahko pa se jih na preprost način vključi v bivalno okolje. Vidno stekleno kurišče, je lahko zaključeno z ometom ali pa je obloženo s pečnicami.

Smisel kamina s kombinacijo lončene peči je v tem, da združimo prednost klasične lončene peči, ki ima dobro akumulacijsko sposobnost ter prednost kamina z velikim vidnim ognjem. To pa je hitro ogrevanje prostora, kjer topel zrak piha skozi rešetke.
Pri gradnji toplozračnega kamina je potrebno zagotoviti dovod svežega izgorevalnega zraka od zunaj, katerega dovedemo direktno v kurišče.

Toplozračne peči in kamini Fujan 101

Toplozračne peči in kamini so najbolj optimalne peči ali kamini, če nimamo časa ali želje, za vsakodnevno kurjenje, da nam je najbolj pomembno ustvariti prijetno vzdušje z »živim« ognjem v peči.

Udobno se namestite ob lesketajočem ognju. Sprostite misli. In kot nekoč dovolite, da vas preplavi tisti topel, prijeten občutek domačnosti.

Za več informacij si oglejte našo spletno stran! Dosegljivi smo vam preko kontaktnega obrazca, ali po telefonu! Ne odlašajte, pokličite nas še danes, TU SMO ZA VAS!

Ponudba in storitve

Nudimo izdelovanje:

 • modernih kaminov,
 • lončenih peči,
 • sedežnih in ležalnih kaminov,
 • toplozračnih peči,
 • krušnih peči, ...

Izdelki Kamini Fujan niso tipski, zato se vsakemu izdelku intenzivno posvetimo.

Zakaj izbrati prav nas? Zagotavljamo vam:

 • Slovenska izdelava
 • 150 letna tradicija
 • Slovenske surovine
 • Estetika in eleganca
 • Visok izkoristek gretja
 • Toplina v domu in srcu

Za več informacij si oglejte našo spletno stran! Dosegljivi smo vam preko kontaktnega obrazca, ali po telefonu! Ne odlašajte, pokličite nas še danes, TU SMO ZA VAS!

Toplozračne peči in kamini Fujan

Ponudba

Toplozračne peči in kamini


Toplozračne peči in kamini so narejeni iz kaminskega vložka, z varovanimi steklenimi vratci, ki je lahko obzidan z različnim materialom. Ti kamini nam hitro ogrejejo prostor. 

Ogled ponudbe

Lončene peči


Lončen peči vam zaradi svoje značilne velike akumulacijske sposobnosti lahko ogrejejo velik del bivalnega prostora ob majhni porabi drv. Zgrajena je tako, da s kurjenjem 1 x dnevno vzdržujej...Ogled ponudbe

Krušne peči


Krušne peči zaradi svoje gradnje prijetno sevajo toploto v prostor. Pri tem ni kroženja zraka v prostoru in s tem se ne dviguje prah ter drobni delci, ki so neprijetni za alergike. Največji izk...Ogled ponudbe

Kamini ogrevani na centralno kurjavo


Željo po kaminu vam lahko izpolnimo tudi, če v stanovanju ne morete izvesti dimnika. V tem primeru pridejo v poštev kamini ogrevani na centralno kurjavo ali elektro kabla, ki se ga vgradi v ležalni ali sed...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Toplozračne peči in kamini Fujan

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

 • Ime Toplozračne peči in kamini Fujan
 • Polno ime Pečarstvo Fujan - Boštjan Fujan s.p.
 • Davčna številka 10798064 SI10798064
 • Matična številka 1083155000
 • Davčni zavezanec Da