Turistična kmetija 'Pri Marku', Gorenjska Turizem

O podjetju

Turistična kmetija 'Pri Marku', gorenjska  leži v vasi Crngrob, ki se s 450m nadmorske višine dviguje nad Sorškim poljem.

Na tem gričku stoji cerkev Marijinega oznanjenja, ki velja za enega pomembnejših spomenikov likovne umetnosti na Slovenskem. Crngrob je s svojo lego v srcu neokrnjene narave, pa vendar blizu okoliških mest, kot ustvarjen za razvoj turizma.Je odlično izhodišče za preživljanje prostega časa. Tega se zavedamo tudi mi, zato smo začeli s turistično dejavnostjo.

Turistično dejavnost že dvajset let vodimo v družinskem krogu, kar daje gostom na naši kmetiji poseben občutek domačnosti in sprejetosti. Gostje se k nam radi vračajo, nekateri že 20 let zapored vsako leto.

Turistična kmetija 'Pri Marku', Žabnica je kot center, iz katerega se lahko odpravite v vse konce Slovenije. Blizu je Ljubljana, Kranj, Bled, Bohinj, pozimi smučišča na Krvavcu, Cerknem, Starem vrhu, poleti so blizu številna hribovja, Julijske Alpe in Jadransko morje.

ZGODOVINA

Začetki Turistične kmetije 'Pri Marku', gorenjska segajo v leto 1984, ko smo zgradili nov dom.

Takrat pa smo imeli vizijo, da bi v novi hiši ponudili nočitve tudi gostom, ki so željni oddiha v mirni vasici na podeželju, to pa je Crngrob bil in še vedno je.

V zgornjem nadstropju takrat nove hiše smo za ta namen opremili sobe, namenjene gostom. Začeli smo s štirimi sobami s skupno 10 lezišči in z okoli 20 sedeži v skupnem prostoru. V slednjem so se večkrat odvijala razna praznovanja, zabave, celo manjše poroke. V gosteh smo imeli številne tujce, začelo se je z Evropejci (Nemci, Avstrijci, Italijani,.), reklama pa se je širila tudi izven meja stare celine in tako smo vedno bolj stopali v stik z Američani, Avstralci, celo Afričanov in Azijcev ni manjkalo.

Zavedali pa smo se,da so bili začetni okviri v katerih smo začeli s turistično dejavnostjo premajhni, zato je naposled padla odločitev o gradnji večjega objekta namenjenega izključno za potrebe turizma. Gradnja se je začela leta 1998 in začetek junija 2004 smo že gostili prve goste v novem objektu. Od takrat naprej je na nasi turistični kmetiji vedno živahno, saj imamo večje kapacitete, kot poprej, s tem pa tudi več gostov. V novem objektu smo imeli že stevilne pomembne ljudi tako iz Slovenije kot tudi iz Evrope.

Postanite del nase zgodovine tudi vi in nas obiščite!


KMETIJA DANES

Naša kmetija obsega približno 15ha obdelovalnih površin in približno toliko gozdov, v katerih so pretežno listnata drevesa. Največji delež med drevesi ima bukev.

Na tej površini pridelujemo krmo za 40-50 govedi in za okoli 20 prašičev po sonaravni reji za potrebe turizma. Poleti se živina pase v ograjenih pašnikih.

Pri krmljenju živine ste lahko zraven in po želji tudi pomagate, da doživite stik z živino in s kmečkimi opravili.

Živino se krmi dvakrat dnevno, v večini s senom. Poleti vsak dan krmo sproti kosimo, da živina dobi svežega, pozimi pa iz zalog na seniku, ki ga čez poletje napolnimo.

Naši gostje, posebej otroci, si radi ogledajo živali v hlevu in nasploh delo in življenje na kmetiji.

Občasno se gostje pridružijo tudi delu na travniku ali na polju in s tem začutijo utrip življenja na naši kmetiji. To je še posebej zanimivo za ljudi, ki živijo v betonskih mestih in nimajo predstave o življenju na kmetiji, niti je niso imeli priložnosti videti od blizu.

V jesenskem času se ponuja priložnost sodelovanja pri pripravi suhega sadja, sadnih sokov, kuhanja žganja in nabiranju gozdnih sadežev. 


Turistična kmetija 'Pri Marku', Žabnica vas vabi, a jih obiščete in se sami prepričate o naši bogati ponudbi.

Turistična kmetija 'Pri Marku', Gorenjska

Ponudba

Ponudba


Osnovna ponudba: seminarska soba, parkirišče, otrosko igrišče, prostor za piknik Gostinska ponudba: regionalne specialitete Osnovn...Ogled ponudbe

Zabave za zaključene družbe


Nudimo vam organiziranje raznih zabav (obletnic, porok, krstov, birm,...) do 60 ljudi. Prostor ki je zabavam namenjen je po potrebi mogoče pregraditi na dve polovici. Če imate ansambel z ž...Ogled ponudbe

Aktivnosti


1. AKTIVNOSTI NA KMETIJI

pohodništvo          tek na smučeh          kolesarjenje     &nb...
Ogled ponudbe

Galerija podjetja

Pošlji povpraševanje Turistična kmetija 'Pri Marku', Gorenjska

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Turistična kmetija 'Pri Marku', Gorenjska
  • Polno ime TURISTIČNA KMETIJA 'PRI MARKU' PORENTA SIMON
  • Davčna številka SI 86002813 SI SI 86002813
  • Matična številka 2208717000
  • Davčni zavezanec Da

Odpiralni čas

  • Pon. - pet.:
  • Sobota:
  • Nedelja: