Turistična kmetija Pungračič, Zavrč - Haloze Turizem

O podjetju

Naša turistična kmetija Pungračič se nahaja v haloški občini Zavrč, tik ob državni meji z Republiko Hrvaško.

Obsega štirinajst ha površin od katerih je večina zasajena z vinogradi, ostali del pa je namenjen pridelavi hrane za potrebe turistične kmetije.

Prireditveni prostor v novem delu hiše je namenjen za razna slavja ter sprejme do 60 gostov. Najraje postrežemo z doma pridelano hrano, ki jo pripravljamo na tradicionalen način v krušni peči.

Za nastanitev je na razpolago pet sob, ki imajo skupno devet ležišč. Sobe so opremljene s televizijo in imajo lastno kopalnico. Penzionske goste vedno postrežemo v jedilnici, ki se nahaja v sto let starem delu hiše in je opremljena v originalni opremi tistega časa.

Gostinske kapacitete omogočajo postrežbo do 60 gostom, ki jim lahko ponudimo kompletno oskrbo s prenočiščem in aktivnim preživljanjem prostega časa. Gostje se nam lahko pridružijo tudi ob določenih delih na kmetiji (trgatev, koline).  Naše specialitete so vezane predvsem na haloško okolje (različne tople jedi, haloška gibanica, meso iz tünke, suhomesnati izdelki…). Vso hrano, ki jo ponudimo, pridelamo na kmetiji.

Žurmanov breg je idealno izhodišče za izlet (peš ali z avtomobilom). Dvesto metrov od kmetije je rojstna hiša igralca Maksa Furjana, v razdalji od enega do štirih kilometrov pa je raztresenih kar šest cerkva. Poleg cerkva je treba omeniti še dvorec Zavrč, v bližnji Dornavi istoimenski dvorec, ki velja za eno lepših posvetnih stavb poznega baroka v Sloveniji in najlepši ravninski dvorec na Štajerskem, ter grad Borl. Ptujske toplice so od Zavrča oddaljene 22 kilometrov.

Oprema: bar, restavracija, lastno parkirišče, kuhinja, pomivalni stroj, pralni stroj, sef, prva pomoč, vinotoč, prostor za piknik, žar na vrtu, male živali dovoljene.

Aktivnosti v okolici: kolesarjenje, pohodništvo, ribolov, sankanje, lokostrelstvo, lov, jahanje, kanu, kajak, nogomet, tek, treking

Za otroke: otroško igrišče, domače živali.

Če si želite oddih v neokrnjeni naravi, potem je naša turistična kmetija Pungračič v Halozah pravi naslov za vas!

Turistična kmetija Pungračič, Zavrč - Haloze

Ponudba

Vinogradništvo


Vinsko klet sestavljajo degustacijski prostor, kleti z lesenimi sodi za zorenje vin, z inoks sodi za fermentacije ter klet za ležanje stekleničenih vin. Klet je sposobna sprejeti do 800 hl vrhunskega belega vina z geo...Ogled ponudbe

Pošlji povpraševanje Turistična kmetija Pungračič, Zavrč - Haloze

( * ) Označena polja so obvezna

Poročaj o napaki

V primeru napačnih informacij prosimo za popravek. Hvala!

( * ) Označena polja so obvezna

Kontaktni podatki

  • Ime Turistična kmetija Pungračič, Zavrč - Haloze
  • Polno ime PUNGRAČIČ ROBERT - NOSILEC DOPOLNILNE DEJAVNOSTI NA KMETIJI
  • Davčna številka 36225126 SI36225126
  • Matična številka 2218542000
  • Davčni zavezanec Da